Tikkaat

Seinätikkaat, lapetikkaat ja turvatikkaat takaavat turvallisen kulun katolle. 

Ota yhteyttä

Varmista sopivilla tikkailla turvallinen kulku katolle

Kotimaiset Markki Pro -tikkaat ja kattosillat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle ja katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille. Tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista. Tikkaihin on lisäksi saatavilla erilaisia turvavarusteita.

Olemme myös valtuutettu Pisko kattoturvatuotteiden turvatarkastaja. 

Tikkaat katolle

Asennamme tikkaat moniin kohteisiin. Omilla henkilönostimilla pystymme asentamaan turvallisesti ja kustannustehokkaasti jopa 18 metrin korkeuteen. Tikkaiden värivaihtoehdot  ovat valkoinen RR 20, vaalea harmaa RR 21, harmaa RR 22, tumma harmaa RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, havun vihreä RR 11, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33. Tikkaita on saatavilla myös muissa RR- ja RAL-sävyissä.

Seinätikkaat

TURVALLISESTI KATOLLE

Markki Pro -seinätikkaiden askelmat ovat tyylikkäästi karhennetut ja ne soveltuvat kaikkiin rakennuksiin. Tikkaat voidaan tarpeen vaatiessa varustaa nousukiskolla tai selkäsuojuksella. Seinätikkaisiin on saatavana myös esim. kiipeilyeste vaikeuttamaan lapsien kiipeämistä tikkaille.

Tikkaita on saatavilla 900 mm, 2100 mm, 2700 mm ja 3300 mm pituisina elementteinä. Pituuksia voidaan yhdistellä, jolloin löytyy jokaiseen rakennukseen sopivat seinätikkaat. 

Lapetikkaat

KAIKILLE KATTOTYYPEILLE

Lapetikkaissa käytetään samaa perusrunkoa kuin seinätikkaissa. Näihin lisäämällä kullekin kattotyypille erikseen suunnitellut korokejalat saadaan kattotikas, joka voidaan asentaa luotettavasti kiinni kaikille katoille.

Lapetikkaat ovat CE merkittyjä jokainen kattotyyppi huomioiden. VTT:n valvonnan alaisena on suoritettu hyväksytysti vaativat staattiset ja dynaamiset testit, jotka lapetikkaille tulee tehdä.

Turvatikkaat

TURVALLINEN HÄTÄPOISTUMISTIE

Perinteiset sekä aukaistavat turvatikkaat ovat turvallinen valinta pientalojen hätäpoistumistieksi. Turvatikkaiden yhteyteen voidaan tarvittaessa asentaa sivutangot helpottamaan siirtymistä ikkunasta tikkaille.

Turvatikkaat valmistetaan kuumasinkitystä teräsputkesta niittaamalla. Tikkaiden runkomateriaali on vahvuudeltaan 1,25 mm.

Tikasrunkojen materiaali

  • Paarteen materiaali Zn 1,25 x 25 x 45 mm
  • Puolaputki 1,25 x 25 mm

Käyntileveys

  • 400 mm

Turvavarusteet tikkaisiin

Turvakiskojärjestelmä

TURVALLISTA KIIPEÄMISTÄ

Turvakiskon avulla varmistat turvallisen kiipeämisen seinätikkailla. Rakennuksissa, joiden korkeus ylittää 9 metriä, seinätikkaat tulee varustaa turvakiskolla. Markki-turvakiskot ovat CE-merkittyjä ja testattu uusimman EN 353-1:2014 -standardin mukaisesti.

Selkäsuojus

ESTÄÄ PUTOAMISEN

Selkäsuojus asennetaan seinätikkaisiin estämään putoamista. Selkäsuojus voidaan asentaa myös lyhyempään tikkaaseen.

Kysy lisätietoja

Yhteystiedot